Als je kijkt naar de context, kun je communicatie betekenis geven.

Inlevingsvermogen

2/2/21 Aan het einde van ‘Onder embargo’ stelde Ronald van der Aart een goede vraag: Wat mag niet ontbreken in het karakter van een woordvoerder?”. Mijn antwoord: “Inlevingsvermogen. En het vermogen om je te verplaatsen in anderen.” Het triggerde anderen, want ik kreeg er veel reacties op. Maar het is ook écht belangrijk.

Onder Embargo podcast

25/1/21 Voor de podcast ‘Onder Embargo’ had ik een goed, inhoudelijk en zeker ook leuk gesprek met Ronald van der Aart over woordvoering, wat daar bij komt kijken en wat een paar van mijn ervaringen & ideeën over woordvoering zijn.

 

Over 2021...

31/12/20 2020 heeft ons allerlei zaken duidelijk gemaakt. 2021 wordt hopelijk het jaar waarin we op basis van de ervaringen uit 2020 op de juiste manier doorpakken, een aantal zaken veranderen en een aantal zaken gewoon blijven doen. Maar dan beter. Drie zaken om mee te nemen en drie zaken om achter te laten licht ik er graag uit.

Ken je verhaal

18/12/20 Voor mij was 2020 een van de meest interessante jaren ‘ooit’ op werkgebied. Ervaringen uit het verleden kwamen weer van pas. En door te moeten anticiperen en inspelen op corona, lock-down en thuiswerken, kwamen daar nieuwe ervaringen bij.

Crisiscommunicatie: scenario 101

13/12/20 Je ziet ze weer vaker hangen in toiletruimtes: stickers die uitleggen hoe je ‘goed’ je handen moet wassen. Soms hangen ze er al meer dan tien jaar: sinds 2009, bedoeld om verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan. Hoewel we het bijna allemaal waren vergeten, bleek het voorwerk voor die mogelijke crisissituatie begin 2020 toch weer nuttig. Maar dan wel in een ander scenario dan van tevoren bedacht… 

Mijn muziekjaar 2020

11/12/20 – Ieder jaar verzamel ik interessante albums op een Spotifylijst. En zoals dat in mijn optiek dan hoort, rangschik ik die albums aan het einde van het jaar. Mijn muziekjaar in 30 albums. Met van ieder album één nummer op deze afspeellijst. Maar dan is er nog één dilemma. Want er is een album waarvan ik nog niet weet wat ik er vind: Fetch the Bolt Cutters van Fiona Apple. Het maakte in het begin veel indruk, maar het is daarna weggezakt… Verdwenen in het vreemde jaar dat 2020 was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *